Sindicatos valencianos convocan jornadas de huelga en Valencia y manifestación interinos en Madrid.

 


Los sindicatos AFID-IGEVA SECTOR DOCENTE, CGT STEPV-IV, convocan jornadas de huelga en Valencia y manifestación en Madrid

Asambleas y manifestaciones en Valencia.

Comunicado de prensa de los sindicatos convocantes (Valenciano).

Asambleas y manifestaciones en Valencia (Valenciano)

 



Asambleas y manifestaciones de interinos en Valencia.

 

TRAMITACIÓN DE LA LOE: PROFESORADO INTERINO EN LUCHA POR El ACCESO DIFERENCIADO

Las organizaciones abajo firmantes, ante la tramitación parlamentaria del proyecto de Ley Orgánica de la Educación (LOE), exigimos, para la mejora y potenciación de la escuela pública:

Acabar con la inestabilidad laboral en la función pública docente, que afecta negativamente al sistema educativo público y a las condiciones de trabajo de más de 80.000 docentes. Exigimos estabilidad laboral.

Que la nueva ley debe recoger, en su concreción, la solución a la problemática del profesorado interino. Exigimos una solución inmediata dentro de este marco legal, extremos este altamente demandado por todas las organizaciones desde que se inició el debate sobre la reforma educativa.

Que cualquier solución debe contemplar un cambio en el modelo de acceso a la Función Pública Docente. Planteamos la necesidad que la nueva ley de educación contemple el acceso diferenciado para el colectivo del profesorado interino ( al P. Técnico de FP se le pedirá para el acceso diferenciado la titulación que se le solicitó en el momento de su contratación)

Para presionar al gobierno y conseguir que esta reivindicación quede establecida en la LOE, proponemos al conjunto de profesorado interino las siguientes movilizaciones:

  • Mes de octubre:

  • MIERCOLES 19 OCTUBRE.:

    • HUELGA y MANIFESTACIÓN EN VALENCIA. (Plaza de San Agustín hasta Delegación del Gobierno en la Plaza del Temple). 12 HORAS.

    • Asamblea en el IES Politécnico Vicente Blasco Ibáñez, Avda. Antig Regne de València nº 46 de Valencia a las 17 horas.

 

  • MIERCOLES 26 OCTUBRE. HUELGA Y CONCENTRACIONES

    • ALICANTE. Delegación del Gobierno. Plaza de la Muntanyeta. 11 horas.

    • CASTELLÓN. Delegación del Gobierno. Plaza Maria Agustina. 11 horas.

    • VALENCIA. Delegación del Gobierno. Plaza del Temple. 11 horas.

  •  

  • Mes de noviembre:

    • Huelga 10, 16 i 17, i 23 i 30 de noviembre, continuando con las concentraciones en los distintos ámbitos territoriales.

    • En la huelga del día 16 convocamos una gran Manifestación en Madrid. Este día, en una Asamblea Estatal, analizaremos el trámite parlamentario y decidiremos la continuación de las movilizaciones para conseguir nuestro objetivo: el acceso diferenciado. Tenemos que organizar los autobuses para ir a Madrid el 16 de Noviembre a manifestarnos. Apuntaros en los teléfonos de los sindicatos:

 

AFID-IGEVA Sector Docente: 630 24 25 99 -609 67 83 08

CGT 627 03 63 77

STEPV-IV. Alicante: 965 13 33 93, Castellón: 964 26 90 94, Valencia: 963 91 91 55

 

Para tratar sobre todos estos asuntos y decidir sobre las movilizaciones a realizar, os convocamos a las siguientes asambleas:

Localidad Lugares, días y horas de las asambleas
Castelló Jueves 6 de octubre. Sede STEPV-Iv. Marqués de Valverde, 8. 18 horas.
Benicarló Miércoles 5 de octubre. Sede STEPV-Iv. Plaça Ajuntament, 3. 18 horas.
Elda-Petrer Jueves 13 de octubre. IES Azorín. 18 horas.
Alcoi Jueves 13 de octubre. Sede STEPV-Iv.

C/Jordi de Sant Jordi, 16-b.. 19 horas
Elx Jueves 13 de octubre. Sede STEPV-Iv. Maximilià Thous, 121. 18 horas
Alacant Jueves 13 de octubre. Sede STEPV-Iv.

Glorieta Poeta Vicente Mògica, 5-12a.18 h.
La Vila Jueves 13 de octubre. CP Hispanitat. 18 horas.
Joiosa
Pedreguer Jueves 13 de octubre. CP L'Alfàs. 18 horas.
Algorfa Jueves 13 de octubre. CP Cervantes. 18 horas.
Ontinyent Miércoles 5 de octubre. CP Lluís Vives. 13,30 horas.
Xàtiva Jueves 6 de octubre. Sede Sindicato. Portal de Lleó, 8-2. 17,30 horas
Alzira Miércoles 5 de octubre.Sede STEPV-Iv. Av. Luis Suñer, 28-4t. 18 horas
Gandia Jueves 6 de octubre. Sede STEPV-Iv. Sant Pasqual, 13, 1,dta. 18 hores.
València Jueves 13 de octubre. Sede STEPV-Iv.

C/Juan de Mena, 18-bajo. 18 horas.

Convocan:

AFID-IGEVA SECTOR DOCENTE CGT STEPV-IV

 


Comunicat de premsa

 
 

El professorat interí exigeix solucions definitives en la negociació de la Llei d'Educació. Els sindicats han convocat set jornades de vaga a octubre i novembre.

 

El professorat interí exigeix solucions defintives a la seua situació laboral en la tramitació parlamentària de la Llei Orgànica d'Educació (LOE). Els sindicats AFID-IGEVA Sector Docent, CGT i STEPV-Iv demanen al MECD i als Grups Parlamentaris de les Corts Espanyoles la modificació del projecte de LOE, en concret de la Disposició Addicional 12ª, per reformar l'actual sistema d'accés a la funció pública docent per garantir la funcionarització del professorat interí. El sindicats demanen acabar amb la precarietat i inestabilitat laboral del nombròs col.lectiu de docents interins que existeix a l'Estat Espanyol, mésde 80.000 persones, i al País Valencià, més de 10.000. La fòrmula que defensen tant el col.lectiu de professorat interí com els sindicats abans esmentats va en la línia d'un accés diferenciat, una doble via o qualsevol altra que permeta que aquest professorat puga accedir a la funció pública i adquirir la condició de funcionari de carrera.

 

Els sindicats AFID-IGEVA Sector Docent, CGT i STEPV-Iv han convocat set jornades de vaga durant els mesos d'octubre i novembre. EN concret, els dies 19 i 26 d'octubre i 10, 16, 17, 23 i 30 de novembre. La vaga és d'àmbit estatal i a més dels sindicats esmentats també la convoquen Confederació Intersindical Galega, EA-Canàries i sindicats i associacions d'interins de tot l'Estat com: Insucan (Canàries), PIDE (Extremadura), SADI (Andalusia) FEDI (Madrid, Castilla La Manxa, Castilla León, Melilla i Ceuta) i Associació de PNNs de Galicia.

 

El dia 19 d'octubre s'ha convocat una manifestació a la ciutat de València que s'iniciarà a la Plaça de Sant Agustí a les 12 hores i acabarà a la Delegació del Govern a la Plaça del Temple. El dia 26 d'octubre es faran tres concentracions a les delegacions del govern a Alacant, València i Castelló a les 11 hores. El dia 16 de novembre és farà una manifestació estatal a Madrid. Els demés dies de vaga també es faran accions que s'aniran concretant en el futur.

 

Els sindicats convocants consideren que ara és el moment de les mobilitzacions ja que s'està debatint la nova llei educativa a les Corts Espanyoles, un projecte que en la seua redacció original no contempla cap solució a la situació laboral del professorat interí. Per als sindicats, des del MECD no s'està complint amb les promeses electorals del partit que governa en no arreplegar ni el seu propi programa electoral ni les declaracions del seus dirigents que contemplaven mesures concretes per resoldre el greu problema laboral i social del col.lectiu. També es critica que les Comunitats Autònomes no es preocupen per resoldre un problema laboral que afecta al seu professorat.

 

Per acabar, els sindicats convocants esperen que les seues justes reivindicacions siguen ateses i s'obriga un procés negociador amb el professorat interí i els sindicats que realment representen el col.lectiu per evitar situacions com les viscudes els anys 90 que no satisferen les seues expectatives.

 

València, 4 d'octubre de 2005

 

Més informació:

 

Mª Carmen Jordà 609 678308 Miguel Àngel Ferris 627 036377 Vicent Maurí 639 606991

 

VAGA ESTATAL

PROFESSORAT INTERÍ EN LLUITA PER L’ ACCÉS DIFERENCIAT I

 LA ESTABILITAT CONTEMPLADA EN LA LOE

SOLUCIONS REALS I JUSTES DEL PROBLEMA SOCIAL I LABORAL DELS INTERINS

DIMECRES 19 OCTUBRE.

VAGA I MANIFESTACIÓ A VALÈNCIA

(Plaça de Sant Agustí fins Delegació del Govern a la Plaça del Temple). 12 Hores

Assemblea al IES Politècnic Vicente Blasco Ibáñez Avga. Antic Regne 46, València a les 17 hores

DIMECRES 26 OCTUBRE.

VAGA I CONCENTRACIONS

ALACANT. Delegació del Govern. Plaça de la Muntanyeta. 11 hores.

CASTELLÓ. Delegació del Govern. Plaça Maria Agustina. 11 hores.

VALÈNCIA. Delegació del Govern. Plaça del Temple. 11 hores.

MES DE NOVEMBRE

JORNADES DE VAGA ELS DIES 10, 16, 17, 23 i 30. DIA 16 MARXA A MADRID de totes les Comunitats.

CONVOQUEN:

AFID-IGEVA SECTOR DOCENT ( http://afidcv.cjb.net ) CGT ( http://www.cgt.es ) STEPV-Iv ( http://www.intersindical.org/stepv )

Més informació i reserves autobús per a la marxa a Madrid a les planes web dels sindicats.

 

[ <-- ]
VOLVER